[O2] Jaka trwałość powłoki lakierniczej na spojlerze z lamin

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dorazny
    Classic
    • 2011
    • 13

Panowie, jakieś konkretne ustalenia odnośnie wyjazdu ? Kto z kim jedzie bo czasu już niewiele.

Adam jedziesz ?
  • akm97
    Ambiente
    • 2010
    • 137

Kiedyś pytałem na forum o aspekty montażu spojlera na klapę z laminatu na wzór RS, np. od crisline. Po podjęciu decyzji udałem się do lakiernika (skądinąd bardzo dobrego) celem zapytania o koszt lakierowania. Ten po zapytaniu o materiał spojlera zaczął mi odradzać jego montaż, twierdząc, że nawet po kilku tygodniach mogą się pojawić pęcherzyki powietrza pod lakierem i on nie ma na to wpływu. Oczywiście zgodził się, ale bez dawania jakiejkolwiek gwarancji.
    A jak to jest u Was, i tu pytanie do "dłuższych" użytkowników takiego spojlera.
    Przez jaki okres na spojlerze nie ujawniły się Wam defekty powłoki lakierniczej, albo kiedy się ujawniły, jakiego rodzaju i z czyjej winy?

Komentarz

• Dobrzyl
      Ambiente
      • 2009
      • 209
      • Octavia III (5E3)
      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

akm97, ja mam oryginała od ponad roku i jak na razie 0 skaz i odprysków
      Łukasz

Komentarz

• akm97
        Ambiente
        • 2010
        • 137

No tak oryginał to wiadomo, ale chodzi o 7 x tańszą podróbkę z laminatu, na wzór RS.

Komentarz

• Ayu
          RS
          • 2009
          • 4154

akm97, a czy to nie jest tak, że kupujesz taki element do lakierowania? Potem chyba wszystko zależy od tego jakiego masz lakiernika.

Komentarz

• akm97
            Ambiente
            • 2010
            • 137

hotrain No nie do końca, bo kupując w serwisie otrzymujemy spojler plastykowy (z tworzywa) za 800-900 zł, natomiast na allegro są identyczne pod względem kształtu, ale wytworzone z laminatu za 120 zł + przesyłka. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić.

Komentarz

Pracuję...